© dsj

Racing Mechelen met zware 8-0 cijfers onderuit

Een spel van kat en muis. Dat was het vooral in de tweede helft toen een onmachtig Racing Mechelen een hele zware nederlaag niet kon verhinderen. Nochtans mocht het eerste half uur van de Mechelaars best gezien worden. Maar de afgekeurde 1-1 van Tardio zou een keerpunt zijn.

GF

“Ik voel mij zoals elke Racinger zich nu voelt”, sprak coach Marc Ghys. “Heel teleurgesteld dus na een kanjer van een nederlaag.” Zijn ploeg was niet slecht aan de match begonnen, toch? “Dat is waar, de ploeg speelde goed georganiseerd ook al stonden we 1-0 achter. We vroegen om in groep op te schuiven , als spelers dan gaan door ‘dekken’ worden ze in de rug gespeeld en ontstaat er gevaar. Zo kwam die eerste goal tot stand.”

En dan de afgekeurde gelijkmaker van Tardio, goal of niet? “Het was altijd een doelpunt”, vond Ghys. “Mayele kopte de bal naar doel, de doelman weerde die poging nog af en in de rebound scoorde Tardio. Dat is het enige wat ik de ref kan aanwrijven. Nu, als je met 8-0 de boot ingaat moet je niet naar de scheidsrechter wijzen, hé.”

Wat gebeurde er toch in de tweede helft, de tegengoals vielen als vliegen? “Die twee doelpunten kort voor de pauze hebben ons geen goed gedaan. In plaats van 1-1 stond het nu 3-0 aan de rust. En ja, ik wist ook wel dat we in Dender de wereld niet zouden gaan veroveren en hier zo maar eens eventjes de drie punten zouden pakken maar zo’n gigantische nederlaag doet heel veel pijn.”

MEER OVER RC Mechelen

MEER VOETBALNIEUWS