© Jozef Croughs

© Jozef Croughs

© Jozef Croughs

© Jozef Croughs

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Ravage na gevaarlijke straatrace

Twee straatracers waren zaterdagavond om 21.30 uur op de Sint-Truidenseweg op de grens met Linter in Hakendover de oorzaak van een zwaar verkeersongeval. Een bestuurder die in de wagen zijn gehandicapte zus vervoerde, werd van de weg gereden en kwam op de zijkant in een gracht terecht. In een tweede wagen werd de bestuurder lichtgewond. De twee snelheidsduivels pleegden vluchtmisdrijf. Ze reden richting Tienen.

Jozef Croughs

Autobestuurders die in dezelfde richting reden, hadden de twee al eerder opgemerkt toen ze alle verkeersregels aan hun laars lapten, aan hoge snelheden naast elkaar reden en sommige verkeersdrempels links namen. Op de grens met Tienen in Hakendover ging het fout en werden twee andere autobestuurders aangereden.

Voor een van beide was de klap zo ernstig dat de brandweerkorpsen van Landen en Tienen werden opgeroepen om de passagierster, een gehandicapte vrouw, te bevrijden. De brandweer had ruim drie kwartier nodig om de verlamde vrouw uit het wrak te halen.

Tik

Gunther Leenen uit Sint-Truiden was als eerste bij het ongeval en zag nog hoe een witte Seat-personenwagen als een pijl vertrok richting Tienen. "Ik heb de aanrijding zelf niet gezien maar ik heb wel de wagen in de gracht zien terechtkomen. Vermoedelijk heeft de bestuurder een tik gekregen van de racer waardoor hij de controle verloren heeft over zijn wagen en de gracht in reed. In de wagen zat een vrouw die verlamd was. Het hele dak is weggehaald om het slachtoffer uit het wrak te tillen. Bij de tweede wagen, een Audi, was de stoffelijke schade iets minder maar ik zag ook dat de bestuurder lichtgewond was", weet Leenen.

Beide slachtoffers werden naar het Sint-Trudo ziekenhuis in Sint-Truiden afgevoerd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer