Belgische jongen (20) in coma na val van balkon in Italië

Een twintigjarige Belgische student ligt in coma in een ziekenhuis in de Siciliaanse hoofdstad Palermo, nadat hij tijdens een schoolreis van een balkon is gevallen. Dat melden verschillende Italiaanse media. De jongeman zou geprobeerd hebben van het ene naar het andere balkon te klimmen.

tmas

Het ongeval gebeurde in het Saracen di Isola delle Femmine hotel. De jongeman werd met een hersenschudding en een hersenbloeding in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, zo meldt persbureau Ansa. Volgens onder meer de krant La Repubblica zou hij in een coma liggen. "De jongen liep verschillende letsels op, waaronder een dijbeenbreuk en een hersenoedeem. Hij ligt momenteel in een artificiële coma. Zijn situatie is ernstig, maar niet hopeloos", aldus een arts in een ziekenhuis Villa Sofia, die toevoegt dat de jongeman later op de dag geopereerd zal worden.

De politie heeft een onderzoek gestart naar de feiten en heeft onder meer de drie kamergenoten van het slachtoffer ondervraagd. Zij vertelden dat die laatste probeerde van het ene naar het andere balkon te klimmen, maar tijdens dat manoeuvre vijf meter naar beneden viel.

De leerkrachten van het slachtoffer contacteerden ondertussen zijn ouders, die woensdagnamiddag afreisden naar Sicilië.

Joren Vandeweyer, de woordvoerder van de FOD Buitenlandse Zaken, kan het nieuws niet bevestigen. "We hebben geen vraag gekregen om bijstand te verlenen", zegt hij.

Beeld Google Maps: het hotel waar Antoine en zijn klasgenoten logeerden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER