Klacht tegen België door uitblijven inclusief onderwijs

GRIP (Gelijke Rechten voor Iedere Persoon met een handicap) gaat met hulp van de internationale mensenrechtenorganisatie MDAC (Mental Disability Advocacy Center) een klacht indienen tegen België bij het Europese comité voor sociaal recht omdat het uitrollen van het inclusief onderwijs in Vlaanderen te langzaam gaat.

GRIP vindt dat de uitrol van het inclusief onderwijs - waarbij kinderen met een fysieke en mentale beperking naar een reguliere school gaan - in Vlaanderen te traag gaat. "Momenteel voorziet het Vlaamse systeem niet voldoende inclusief onderwijs en dat druist in tegen het Europees Sociaal Charter en het VN-verdrag voor personen met een handicap", zegt Patrick Vandelanotte, GRIP-coördinator.

Om die uitrol kracht bij te zetten namen ze MDAC onder de arm omdat enkel een erkende organisatie dergelijke klacht kan neerleggen tegen België, ook al is het onderwijs een regionale materie. Met die klacht hopen ze dat er op relatief korte termijn een realistisch plan komt voor het inclusief onderwijs in Vlaanderen.

Meest gelezen