Geweigerde Tomorrowland-ganger mag nu ook kerncentrale niet meer binnen

Een van de geweigerde Tomorrowland-gangers mag nu ook niet meer binnen op zijn werk. “Zelfs onder niveau drie kan het niet de bedoeling zijn dat de reputatie van burgers nodeloos besmeurd wordt”, vindt zijn advocaat.

me

Kris Wagner is de advocaat van de drie afgewezen Tomorrowland-gangers die in Brussel een kort geding hebben aangespannen tegen de Belgische Staat, nadat hen de toegang tot het festival is geweigerd. Dat was een gevolg van een omstreden ­screening van de Belgische kopers van een ticket. Een van zijn cliënten werkte tot dinsdag als beveiligingsspecialist in een kerncentrale.

“Vanochtend (gisteren, nvdr.) heeft hij de melding gekregen dat hij niet meer binnenmag in de kerncentrale, tot er een nieuw veiligheidsonderzoek is gebeurd”, aldus Wagner in een interview met De Standaard. “Hij had enkele maanden geleden een veiligheidscertificaat gekregen na een onderzoek van de Staats­veiligheid. Maar na de TML-heisa komt er een nieuw onderzoek. Tot dan mag hij niet meer binnen in de kerncentrale.”

Toch toont Wagner begrip voor de beslissing van de kerncentrale. “Je zou voor minder als je de federale politie hoort zeggen dat de afgewezen mensen een veelvoud aan criminele feiten hebben gepleegd.” Alleen hebben alle cliënten van Wagner een blanco strafregister. “Ik weet niet op welke basis ze zijn geweigerd.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen