Havermoutkoekjes met gandaham, champignons en mimolette

© LUK THYS

Elke dag serveren wij u een heerlijk gerecht, met dank aan Piet Huysentruyt.

Piet Huysentruyt

Ingrediënten

1 ei

2 eetlepels sojaroom (light)

1 dl sojamelk

2 eetlepels mimolette, geraspt

4 eetlepels havermout

2 champignons

1/2 teentje knoflook, gehakt

3 sneetjes gandaham

1 eetlepel peterselie, gehakt

peper en zout

olijfolie

sla

frambozenvinaigrette

Werkwijze

Meng het ei, de sojaroom, de sojamelk, de mimolette en de havermout tot een papje.

Snijd de champignons in kleine blokjes en voeg die samen met de knoflook toe.

Snijd de ham in stukjes en voeg toe.

Doe de peterselie erbij en kruid met peper en zout.

Meng alles goed dooreen en laat dan 30 minuten rusten.

Lepel de koekjes in een pan met olijfolie.

Bak ze langs beide zijden gedurende ca. 2 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.

Serveer de koekjes met een salade met frambozenvinaigrette.

INFO

Ontbijt Voor 4 personen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer