Havermoutkoekjes met gandaham, champignons en mimolette
Elke dag serveren wij u een heerlijk gerecht, met dank aan Piet Huysentruyt.
Ingrediënten
1 ei
2 eetlepels sojaroom (light)
1 dl sojamelk
2 eetlepels mimolette, geraspt
4 eetlepels havermout
2 champignons
1/2 teentje knoflook, gehakt
3 sneetjes gandaham
1 eetlepel peterselie, gehakt
peper en zout
olijfolie
sla
frambozenvinaigrette
Werkwijze
Meng het ei, de sojaroom, de sojamelk, de mimolette en de havermout tot een papje.
Snijd de champignons in kleine blokjes en voeg die samen met de knoflook toe.
Snijd de ham in stukjes en voeg toe.
Doe de peterselie erbij en kruid met peper en zout.
Meng alles goed dooreen en laat dan 30 minuten rusten.
Lepel de koekjes in een pan met olijfolie.
Bak ze langs beide zijden gedurende ca. 2 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.
Serveer de koekjes met een salade met frambozenvinaigrette.
INFO
Ontbijt Voor 4 personen