Repair Café: vrijwilligers gezocht

Kostbare materialen worden te snel weggegooid, herstellingen worden niet of nog te weinig uitgevoerd. Misschien omdat de kennis ontbreekt om deze te herstellen? Of uit gemakzucht? In een Repair Café willen we mensen bij elkaar brengen, waarbij op vrijwillige basis allerhande voorwerpen worden hersteld. Dit kan gaan van kleding tot elektrische apparaten, meubels en zelfs fietsen en computers.

Communicatiedienst gemeente Leopoldsburg

Bezoekers nemen van thuis uit kapotte spullen mee en gaan samen met de (vrijwillige) deskundigen, zoals elektriciens, naaisters, timmerlieden, … aan de slag. In het Repair Café is gereedschap en materiaal aanwezig om zoveel mogelijk herstellingen uit te voeren. Meteen trachten we zo de afvalberg te verkleinen en een duurzamere samenleving te creëren.

Gezocht: vrijwilligers die mee op de kar willen springen en de kennis hebben om kleine herstellingen uit te voeren. Zij dienen zich 1 keer vrij te maken op zaterdag 18 oktober 2014, van 13.00 tot 18.00 uur. Locatie: CC Leopoldsburg. Ben jij die handige Harry of Mariette? Contacteer dan de milieudienst: 011 34 92 55 (Fabian of Benoit).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer