Christus geeft de geest na begrafenis

© sbr

Vandalisme dacht men in Sint-Eloois-Winkel toen maandag alleen nog de linkerarm van Christus aan het kruis bengelde. De rest van het beeld lag aan de voet van het monument.

sdi

Het Christusbeeld hing tientallen jaren aan de Sint-Eligiuskerk op het Dorpsplein in Sint-Eloois-Winkel. Het houten beeld werd niet vernield, maar is door de jaren vermolmd, tot het maandag uiteen viel en alleen de linkerarm nog aan het kruis bleef hangen. De rest stortte naar beneden en ligt op de grond.

“Dat is gebeurd na een begrafenis in onze kerk afgelopen zaterdag al”, zegt Wally Corneillie (CD&V-VD), schepen van Kerkbesturen. “Voorbijgangers hebben het zien gebeuren. We zijn dus zeker dat het hier niet om vandalisme gaat, maar om slijtage.”

Hoelang het beeld er precies hing, is niet duidelijk, maar het zou zeker meer dan zestig jaar zijn. Voorlopig hangt het kruisbeeld er leeg bij. “We laten het kerkbestuur besluiten over hoe ze de leemte willen vullen. Zij zullen te gepasten tijde in een alternatief voorzien”, zegt de schepen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen