Heel het weekend tropische temperaturen, maar eindigen met onweer

© Simon Mouton

Donderdagmiddag krijgen we overal zonnig weer. Dat meldt het KMI. De temperaturen stijgen naar maxima rond 21 graden aan zee, 19 tot 22 graden in de Ardennen en 23 tot 26 graden elders in het land. De wind waait zwak of matig uit noordoost tot oost. Aan zee waait een matige zeebries uit het noordoosten.

Donderdagavond en -nacht blijft het helder of weinig bewolkt. De minima schommelen tussen 10 graden in de Ardennen en tussen 12 en 15 graden elders in het land. De wind waait zwak tot soms matig uit oostelijke richtingen.

Vrijdag genieten we overal van zonnig en warm weer. De wind waait uit het oosten en de temperaturen klimmen naar 24 graden aan zee, 21 tot 25 graden in de Ardennen en elders in het land kunnen we 26 of 27 graden halen. Aan zee draait de wind later op de dag naar het noordoosten en wordt het enkele graden koeler. Vrijdagavond en -nacht blijft het vrijwel helder en zacht met minima van 12 tot 17 graden. De wind waait meestal matig en draait van oostelijke naar zuidoostelijke richtingen.

Zaterdag ligt het hogedrukgebied over Polen en wordt vanuit het zuidoosten tot het zuiden zeer warme tropische lucht aangevoerd. Er is volop zon en de temperaturen kunnen stijgen naar waarden tussen 23 en 25 graden in de Ardennen, 26 of 27 graden aan zee en 28 tot 30 graden elders in het land. Er waait een matige bries uit zuidoost tot zuid. ‘s Avonds en ‘s nachts zorgen de resten van een storing voor toenemende onstabiliteit en, vooral in het westen, kunnen enkele felle onweersbuien losbarsten.

Ook zondag is het onstabiel en zowel in de ochtend als in de namiddag en ‘s avonds kunnen lokaal buien en onweersbuien ontstaan. Tussendoor krijgen we ook de zon te zien en het wordt nog zeer warm met temperaturen tussen 26 en 31 graden in het binnenland. Met een westelijke bries is het aan de kust heel wat frisser met maxima rond 20 graden.

Maandag is het wisselvallig en krijgen we perioden met buien en onweer. Tussendoor zijn er nog mooie opklaringen. Het is nog altijd warm met maxima van 20 graden aan zee en 25 tot 29 graden in het binnenland. Dinsdag is het meestal bewolkt en krijgen we perioden met regen, buien en mogelijk ook nog onweer. De hitte is wel voorbij en de temperaturen keren terug naar de gemiddelden met waarden rond 20 graden. De vooruitzichten voor woensdag en donderdag zijn nog zeer onzeker. Waarschijnlijk blijft het woensdag meestal droog, donderdag wordt de kans op neerslag groter. De temperaturen blijven schommelen rond 20 graden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen