Wendy overleed 11 jaar geleden, maar toch onderhouden haar ouders haar woning nog elke dag

© shutterstock

Hun dochter Wendy overleed bijna elf jaar geleden, maar toch onderhouden haar ouders haar woning nog elke dag. “We kunnen niets meer voor haar doen, behalve haar huis levend houden”, zeggen ze in Het Laatste Nieuws.

mtm

De 33-jarige Wendy overleed op 9 januari 2006 bij een verkeersongeval in Limburg, onderweg naar het werk. Sindsdien staat haar woning, een vierkantshoeve, leeg. Wendy’s ouders Rina (67) en Robert (72) weigeren het huis te verkopen. Ze hebben er een ritueel van gemaakt om elke dag naar “ons Wendy thuis” te gaan en de woning te onderhouden.

“Eerst gaan we naar het kerkhof”, zeggen ze in Het Laatste Nieuws. “Om te kijken of de bloemen nog mooi zijn en om eens met nat over haar graf te gaan. Daarna gaan we naar haar huis. Na elf jaar is het een ritueel geworden waar we geen afstand van kunnen nemen. Je kan denken: hoe raar is dat nu? Maar voor ons is het heel belangrijk. We zouden geen blijf weten met onszelf als het wegviel. Rouwen, dat kan je ook niet leren, hé. Je doet het gewoon op de manier die jou het best lijkt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen