Opnieuw Brusselse tunnel dicht na vallende brokstukken

© BELGA

© belga

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

De Brusselse Pachecotunnel zal hoogst waarschijnlijk pas in de loop van woensdag opnieuw opengesteld worden voor het verkeer. De herstelwerken door de schade die een te hoog geladen vrachtwagen veroorzaakte, zijn nog niet voltooid. Dat meldt Brussel-Mobiliteit dinsdag. In de loop van woensdag wordt aan de tunnel een soort portiek geplaatst, wat moet voorkomen dat te hoge vrachtwagens er kunnen passeren en de tunnel beschadigen.

nadb, wver

De Pacheco-tunnel (‘Saint-Lazare’), die onder de kleine ring loopt ter hoogte van de Kruidtuin, werd dinsdag afgesloten omdat hij in een slechte staat verkeert. De potentiële brokstukken als gevolg van de impact die de vrachtwagen veroorzaakte, zijn dinsdag verwijderd.

De brokstukken vielen op het dak van de wagen van een Brusselse bestuurder. Hij verwittigde meteen de politie. “Ik hoorde een luide klap. Eerst dacht ik dat ik mijn zijspiegel had geraakt. Toen ik uitstapte zag ik echter twee brokstukken liggen op het dak van mijn auto”, zei de man - die anoniem wil blijven - aan RTBF.

Eerdere incidenten

Eind januari viel ook in de Leopold II-tunnel al eens een brokstuk naar beneden. Half januari kwamen tijdens een inspectie van de Stefaniatunnel betonscheurtjes aan het licht en werd de tunnel als onveilig bestempeld.

Eind november 2015 kwam ook in de Rogiertunnel en in de Kruidtuintunnel een betonblok naar beneden.

Experts herhaalden eerdere conclusies: de tunnels zijn aangetast door betonrot.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen