Direct naar artikelinhoud

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel

Vergeet fishsticks uit de diepvries: maak ze zelf met verse tartaarsaus

Er is niks lekkerder dan een grote portie fishsticks met je favoriete puree. Wat denk je ervan om ze zelf te maken? Het is helemaal niet moeilijk en veel lekkerder, omdat je zelf zoveel kan experimenteren als je wilt.

Wat heb je nodig:
500 g witte vis (bv kabeljauw of pangasius)
2 eiwitten
100 g paneermeel
1 el fijngehakte peterselie
boter
bloem
zonnebloemolie
peper en zout

Voor de tartaarsaus:
1 hardgekookt eitje
1 sjalot, fijngesnipperd
2 kleine augurken, fijngehakt
1 el kappertjes
3 el mayonaise
1 el platte peterselie, fijngehakt 

Zo maak je het:
Stap 1: Snij de vis in reepjes. Kruid met peper en zout. Klop de eiwitten los met wat zonnebloemolie. Meng de peterselie door het paneermeel. 
Stap 2: Haal de stukjes vis door wat bloem, vervolgens door het eiwit en tot slot door het paneermeel. 
Stap 3: Maak de saus. Plet het hardgekookte ei en voeg de resterende ingrediënten toe. 
Stap 4: Bak de fishsticks in een klontje boter en een scheutje zonnebloemolie goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer de fishsticks met de tartaarsaus. 

Tip: Je kan er je favoriete puree bij geven en als hoofdgerecht serveren.

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel