ISIS verspreidt beelden van massa-executies in Palmyra

© AP

In een video die de terreurgroep Islamitische Staat online heeft geplaatst, is te zien hoe gevangenen worden geëxecuteerd in de historische stad Palmyra. Dat bevestigt de eerdere vermoedens van het Syrisch Observatorium voor Mensenrechten (SOHR), dat eind mei al waarschuwde voor mogelijke massa-executies.

svg

Persagentschap AFP en BBC melden dat ISIS zaterdag een nieuwe video heeft gepubliceerd. Daarin is te zien hoe minstens 25 soldaten, die werden gevangengenomen in de Syrische stad Homs, worden doodgeschoten in de ruïnestad. De executies vonden plaats in het amfitheater van de stad. Volgens BBC zijn er verschillende close-ups van honderden mensen die op de trappen van het theater toekijken.

Verschillende bronnen melden dat beelden hoogstwaarschijnlijk dateren van eind mei, kort nadat de terreurgroep de stad in handen kreeg. Het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten (SOHR) meldde toen al dat ISIS mogelijk massa-executies uitvoerde en filmde.

Vermoedens van SOHR bevestigd

De directeur van het uit Londen opererende SOHR, Rami Abdel Rahmane, waarschuwde eind mei al voor de terreur en vernietiging die de terreurgroep aanrichtte in de historische stad. ‘ISIS heeft tientallen soldaten doodgeschoten in het Romeins theater van Palmyra. Ze werden ervan beschuldigd sjiieten en nusairi (kleinerende benaming voor alawieten) te zijn, die meevechten met de Syrische regeringstroepen’, klonk het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen