© Joren De Weerdt

Heist heeft miljoen meer over dan aanvankelijk gedacht

Heist-op-den-Berg heeft in 2013 een miljoen euro meer overgehouden dan aanvankelijk gedacht. Het spaarpotje van de gemeente is gestegen. Dat blijkt uit de jaarrekening van de gemeente.

Bert Provoost

2013 was voor de gemeente een goed jaar, zo blijkt uit de jaarrekening. Volgens de verwachtingen zou de gemeente 600.000 euro overschot boeken. Maar dat getal blijkt nu een miljoen euro hoger te liggen dan geschat. "Er werd 1,6 miljoen euro meer ontvangen dan uitgegeven. Dit betekent een opsteker voor de gemeente", zegt de nieuwe schepen van Financiën Carl Verelst (CD&V).

De realisatiegraad van de investeringen ligt lager dan voorzien, namelijk op vijftig procent. Dat wil zeggen dat de helft van de geplande investeringen in 2013 niet uitgevoerd zijn. "Dat heeft vooral te maken met het feit dat investeringsprojecten wel werden opgestart, maar in 2013 nog niet werden afgerond", klinkt het.

"De financiële reserves zijn trouwens met een miljoen euro toegenomen tot 15,6 miljoen euro. We hebben in Heist een lage schuldgraad en kunnen dus concluderen dat de financiën nog altijd gezond zijn. Investeren blijft dus mogelijk in de toekomst", aldus Verelst.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER