Geplande windmolens krijgen gunstig milieuadvies

W-Kracht heeft een milieuvergunning aangevraagd om vier windturbines te bouwen op de grens van Kontich en Reet. Het schepencollege verleent een gunstig milieuadvies.

philippe desmet

In tegenstelling tot het gemeentebestuur van Reet verleent het bestuur van Kontich een gunstig advies voor de milieuvergunning die W-Kracht heeft aangevraagd. "Er zijn geen indicaties dat de omgeving of de natuur schade zou ondervinden van de windmolens," zegt schepen van Milieu Wim Annaert (Sander).

In totaal dienden bezorgde bewoners 487 bezwaarschriften in tegen de milieuvergunning die de bouw van vier windturbines moet mogelijk maken. Na de bespreking van deze bezwaren formuleerde het gemeentebestuur een voorwaardelijk advies. "Wij verwachten ten eerste dat W-Kracht bijkomende gegevens verstrekt over de geluidsoverlast die mogelijks 's nachts optreedt," zegt Annaert. "Ten tweede eisen we dat W-Kracht zes maanden nadat de turbines operationeel zijn, opnieuw geluidsmetingen doet."

De molens zouden in Kontich geen hinderlijke slagschaduwen produceren. "De molens staan in de nabijheid van bosrijk gebied, waardoor de schaduw diffuus wordt."

Luc Blommaerts (CD&V) betreurt dat het schepencollege al een advies uitbrengt voordat de Milieuraad hierover zijn zeg heeft kunnen doen. Annaert begrijpt de kritiek, maar kon de beslissing niet langer uitstellen. Hij wijst er wel op dat de procedure voor de aanvraag van een stedenbouwkundige vergunning nog niet is afgerond.

Philippe Desmet

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER