Agressie door ‘crimi-clowns’ in Nijvel verzonnen

© ISOPIX

De agressie van twee valse clowns op een jonge man, dinsdagavond in het centrum van Nijvel (Waals-Brabant), is hoogst waarschijnlijk vals en een uit de hand gelopen (slechte) grap. Dat heeft de procureur des Konings van Nijvel donderdag verklaard.

De 18-jarige Nijvelaar riep dinsdagavond de politie op, en verklaarde dat hij was aangevallen door twee personen die als clown verkleed waren. De agressie zou gebeurd zijn toen hij huiswaarts keerde, in de wijk La Maillebotte.

Omdat hij zich niet kon verplaatsen, begaf de politie zich woensdagavond naar hem thuis voor een verhoor. ‘Het heeft er alle schijn van dat dit verhaal volkomen opgeblazen is. Afgaande op de verklaringen van het vermeende slachtoffer, zijn we er niet van overtuigd dat er clowns of een agressie waren. Het is eerder een grap die volkomen uit de hand is gelopen’, aldus de procureur van Nijvel.

Als dit bevestigd wordt, zal de jonge man vervolgd worden voor valse aangifte. Hij riskeert een boete, mogelijk moet hij voor de rechtbank verschijnen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen