© AFP

Mark Williams schakelt Ronnie O’Sullivan uit in kwartfinales

De Engelsman Ronnie O’Sullivan (WR-4) zal ook dit jaar het International Championship snooker in het Chinese Chengdu niet op zijn naam schrijven. De vijfvoudige wereldkampioen moest donderdag in de kwartfinales met 6-5 zijn meerdere erkennen in de Welshman Mark Williams (WR-22).

‘Het is echt lang geleden dat ik Ronnie nog eens kon kloppen’, verklaarde een tevreden Williams na afloop. ‘Ik speelde echt niet goed tijdens de eerste frames. Tijdens de tweede sessie was ik een andere speler en kon ik dankzij een aantal breaks de zege binnenhalen. Voor mij is dit een belangrijke overwinning, al moet ik zeggen dat O’Sullivan niet op zijn beste niveau speelde. Hij is voor mij nog steeds de beste speler ter wereld.’

In de halve finales neemt Williams het op tegen de Noord-Ier Mark Allen (WR-8), die de Welshman Michael White (WR-28) met 6-3 versloeg. In de andere halve finale ontmoet de Engelsman Ricky Walden (WR-11), na drie 100+ breaks en 6-1 winst tegen de Schot Jamie Burnett (WR-51), zijn landgenoot Robert Milkins (WR-19), die het met 6-5 haalde van Marcu Fu (WR-9) uit Hongkong.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Andere sporten