© Photo News

Geen Pozzato in Italiaanse WK-selectie

Italiaans bondscoach Davide Cassani heeft zijn elfkoppige selectie bekendgemaakt voor het WK wielrennen in het Spaanse Ponferrada. Filippo Pozzato maakt geen deel uit van die selectie.

vml

Alles over het WK wielrennen in Ponferrada (21-28 september)

Pozzato rijdt een onzichtbaar seizoen bij zijn team Lampre-Merida. Hij maakte van de Vuelta en het WK een groot doel en maakte ook deel uit van de voorselectie van zestien namen die vorige week bekend raakte. Pozzato, derde in de negentiende etappe van de Vuelta, tweede in de Coppa Bernocchi afgelopen dinsdag en donderdag derde na winnaar Albasini in de Tre Valli Varesini leek net op tijd in vorm te steken, maar ziet nu het WK door zijn neus geboord.

De bondscoach maakte de selectie bekend na de Tre Valli Varesini en stelde dat hij een moeilijke keuze moest maken, maar de voorkeur gaf aan Edoardo Zardini, winnaar van een rit in de Ronde van Groot-Brittannië vorige week, en niet aan Pozzato. De selectie is gebouwd rond Vincenzo Nibali.

De selectie: Fabio Aru, Vincenzo Nibali, Edoardo Zardini, Sonny Colbrelli, Giampaolo Caruso, Damiano Caruso, Manuel Quinziato, Daniele Bennati, Alessandro De Marchi, Davide Formolo en Giovanni Visconti.

Die elf renners trekken nu op trainingskamp naar het Italiaanse Alba. Woensdag reizen ze door naar Ponferrada. Van die elf moeten er nog twee naar huis. Dat wordt later bekendgemaakt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen