Jongste kerkhofvandaal is acht jaar oud

© Leo De Nijn

© Leo De Nijn

© Leo De Nijn

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Drie verdachten zijn geïdentificeerd voor vandalisme op een kerkhof in Onze-Lieve-Vrouw-Waver, deelgemeente van Sint-Katelijne-Waver. Het gaat om drie minderjarigen, de jongste is acht jaar.

doro

Zestien grafzerken werden beschadigd op het oude gedeelte van het kerkhof van Onze-Lieve-Vrouw-Waver. De daders sloegen toe tijdens de laatste week van de zomervakantie en hadden eerst ingebroken in een berghok.

De politie BODUKAP heeft intussen drie verdachten van 8, 13 en 14 jaar kunnen identificeren. De jongeren zouden uit verveling met stenen naar de graven gegooid hebben waarbij grafstenen en ornamenten werden beschadigd. Het jeugdparket zal de dossiers van de minderjarigen verder opvolgen.

De beschadigde grafstenen en ornamenten behoren toe aan oude graven. Van een aantal zerken is het nog niet duidelijk wie de nabestaanden zijn. De gemeente Sint-Katelijne-Waver heeft de gekende nabestaanden van de betrokken grafconcessies aangeschreven om hen in kennis te stellen van de feiten en te vragen om zich te melden bij de politie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen