© BELGA

Bemelmans was te passief: “Dit is een goede les”

Voor Ruben Bemelmans (ATP 193) is Wimbledon na één ronde al voorbij. Hij ging maandag met 3-6, 6-4, 6-3, 1-6 en 8-6 onderuit tegen de Braziliaan Thomaz Bellucci (ATP 62). “Het verschil werd niet op het einde maar bij het begin gemaakt. Ik was veel te passief in de eerste drie sets”, stelde de Limburger, die zich via de kwalificaties op de hoofdtabel had geknokt.

“Ik heb Bellucci te veel laten spelen in het begin, zelfs al won ik de eerste set”, aldus Bemelmans. “Ik zei tegen mezelf dat ik nog tijd had om in de wedstrijd te komen. Pas in de vierde set, toen ik met de rug tegen de muur stond, ben ik wakker geworden. Het scheelde niet veel in de vijfde set, maar ik had veel eerder al energieker moeten zijn. Het is jammer, want ik dacht dat ik de derde ronde kon bereiken. Dit is een goede les.”

Bemelmans, van wie het seizoensbegin verstoord werd door een rugblessure, ziet toch enkele positieve zaken na zijn wedstrijden in Londen. “Ik voel dat ik mijn niveau stilaan terugvind. Bovendien hield mijn rug zonder probleem stand in een vijfsetter. Ik moet verder blijven werken en mijn spel nog verfijnen. Het moderne tennis wordt namelijk beslist door details. Ik ga nu deelnemen aan Challengertoernooien in Italië en Spanje, op hardcourt, een ondergrond die me ook goed ligt. Ik hoop dat ik beter zal kunnen doen op de US Open.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wimbledon