© mph

© mph

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Man gooit inboedel uit raam en sticht brand

Een dolgedraaide man heeft vrijdagavond de stationsbuurt in Herentals op z’n kop gezet. Vanuit het raam van een appartement gooide de man allerlei spullen naar beneden.

Marc Peeters

Vooral huisraad en speelgoed moest eraan geloven. Een zestal auto’s die onder het raam in de parkeervakken stond, liep hierdoor beschadigingen op. De politie sloot de omgeving af en ook de brandweer werd preventief opgeroepen. Wat later stichtte de man brand in het appartement op de derde verdieping. Gelukkig gebeurde dit aan de straatkant van het gebouw en stond de brandweer van Herentals al klaar met de ladderwagen. Vanop een afstand kon het vuur in de kiem gesmoord worden.

Messenwerper

“De problemen waren begonnen rond 19.30u weet politiewoordvoerder Dirk Van Peer. “Volgens de eerste vaststellingen was de betrokkene, een man van 30 uit Grobbendonk, langsgegaan bij zijn (ex-)vriendin die op het Stationsplein woont. Het kwam tot een ruzie waarna de man zich verschanste in het appartement en niet alleen met de inboedel, maar ook met messen begon te gooien.” De lokale politie Neteland zette de buurt af en riep ondertussen de speciale eenheden op om de man uit het gebouw te halen. Die was ondertussen via de terrassen aan de achterkant van het gebouw in andere appartementen binnengedrongen. Nadat hij een laatste maal enkele zetels in de richting van de politie had gegooid, kwam de man plots tot inkeer en legde hij zijn handen in de nek, als teken van overgave. Inspecteurs van de politie Neteland drongen het appartement binnen en konden de man in de boeien slaan. Hij werd naar een combi geleid en naar het politiecommissariaat overgebracht. De dertiger wordt straks voorgeleid bij de onderzoeksrechter. De speciale eenheden moesten uiteindelijk niet tussenbeide komen. Rond 21u keerde de rust weer en kon men beginnen met het opnemen van de schade.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER