© BELGA

Ismail ‘Cool’ Abdoul wint allerlaatste kamp... en vraagt vriendin ten huwelijk

De 39-jarige Ismail Abdoul heeft vrijdagavond tijdens het 17e Gents Boksgala met een overwinning een streep getrokken onder zijn bokscarrière. De Gentenaar was in zijn 99e kamp, bij de lichte zwaargewichten over zes ronden, sterker dan de Fin Janne Forsman. Abdoul won in de Topsporthal Vlaanderen op punten. Na afloop vroeg hij zijn vriendin Charlotte (na 18 jaar samen) ten huwelijk.

De Belgische kampioen begon zeer sterk aan zijn slotkamp en nam de eerste twee ronden resoluut voor zijn rekening. In de derde ronde pakte Abdoul onder andere uit met een uppercut en een linkse hoek. De Fin wankelde even, maar kwam er in de vierde ronde toch enkele keren gepast uit. De fysiek sterkere Abdoul werd hierdoor evenwel niet uit zijn lood geslagen. Na twee en een halve minuut ging Forsman even op de linkerknie zitten, er werd even geteld na een zware linkerhoek.

De Gentenaar bleef de kamp verder domineren en begon dan aan zijn allerlaatste ronde. Forsman moest opnieuw enkele keren aanklampen en won zo even tijd, waardoor de kamp op punten beslist werd.

Abdoul kreeg een staande ovatie van de volgelopen Topsporthal Vlaanderen. De jury was unaniem: 60-53, 60-53 en 60-52 in het voordeel van Abdoul, die daarop het publiek en zijn sponsors bedankte. De afscheidnemende bokser vroeg vervolgens zijn vriendin Charlotte ten huwelijk in de ring, dit tot groot jolijt van de vele boksfans.

In de eerste hoofdkamp van de avond stonden Meriton Karaxha en Jean-Pierre Bauwens tegenover elkaar. Karaxha begon furieus aan de partij, over acht ronden bij de super lichtgewichten, en dreef Bauwens even in het nauw. De thuisbokser begon beter aan de tweede ronde en trok de kamp naar zich toe. Maar ‘Mister TNT’ Karaxha liet zich in de derde ronde eveneens opmerken met enkele rake rechtse slagen. In de vijfde ronde moest Karaxha een pak mokerslagen van Bauwens incasseren. Maar de 24-jarige uit Sint-Niklaas bleef zich verzetten. In de achtste en laatste ronde ging Karaxha voor de knock-out, maar Bauwens verpinkte niet en haalde het op punten (78-74, 78-74 en 79-73) van zijn opponent, meteen de 39e zege van de Gentenaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Andere sporten