© Photo News

Ritchie De Laet en Middlesbrough morsen in volle titelstrijd met punten

In de Championship, de Engelse tweede klasse, heeft Middlesbrough op de voorlaatste speeldag op het veld van middenmoter Birmingham City 2-2 gelijkgespeeld. De club van Ritchie De Laet, die het hele duel betwistte, klimt voorlopig wel naar de leiding, maar het puntenverlies kan op het einde van de titelrace cruciaal zijn.

Aan de vooravond van de 45e speeldag in de Championship stonden Burnley, Middlesbrough en Brighton & Hove Albion met 87 punten samen bovenaan het klassement. “Boro” trapte de voorlaatste speeldag op gang en kon de druk leggen bij de twee andere titelkandidaten, die maandag pas spelen. Rhodes (40.) en Ramirez (57.) zorgden voor de 1-2 voorsprong, nadat Gleeson (33.) voor Birmingham de score had geopend. Davis (68.) zorgde voor de 2-2 eindstand, het derde gelijkspel op rij van Middlesbrough. Julien De Sart bleef opnieuw op de bank.

In de stand gaat Middlesbrough met 88 punten aan de leiding. Burnley is tweede dankzij een beter doelsaldo, Brighton is derde. Niet alleen de titel, maar ook de promotie naar de Premier League staat op het spel. Enkel de top twee stoot rechtstreeks door, het nummer drie strijdt met de nummers vier, vijf en zes voor het laatste Premier League-ticket.

Maandag ontvangt Brighton & Hove Albion het nummer vijf, Derby County. Burnley speelt thuis tegen middenmoter Queens Park Rangers. Op de slotspeeldag kijken Middlesbrough en Brighton elkaar in de ogen. Burnley moet naar het Charlton Athletic van coach José Riga en voorzitter Roland Duchâtelet. De “Addicks” zijn al zeker van de degradatie naar de League One.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal