Daarom verzamelt deze theatermaakster al uw ergernissen

© dvh

De winkelstraat blokkeren om een praatje te slaan. Slakken die de planten kaal vreten. Vuiligheid op straat. Wat is uw ergernis? Met die vraag trekt theatermaakster Laura Vroom (29) door de Gentse wijk Rabot. De oogst zal leiden tot een voorstelling.

annelies rutten

Laura Vroom gaat elke dag de straat op in het Rabot. Ze spreekt mensen aan en peilt naar hun ergernissen. “Iedereen heeft die”, zegt ze. “Maar klagen is tegenwoordig not done. We moeten altijd positief zijn, ons mooie leventje etaleren op Facebook . Ja hoor, alles gaat goed. Terwijl: samen emmeren kan óók verbinden. En het lucht op.”

“Door de irritaties te verwerken in een voorstelling, doe ik er iets constructiefs mee”, zegt Vroom. “De herkenbaarheid kan mensen doen lachen en ontroeren. Dat wil ik met mijn voorstelling bereiken.”

“Ik kom heel graag in de Rabotwijk”, zegt ze. “Veel mensen zijn vriendelijk. Tijdens mijn verzameltocht kreeg ik een ijsje aangeboden. En iemand bood zich spontaan als vertaler aan, zodat ik met een Turkse vrouw kon praten.”

INFO

Laura’s blog: dassauerkraut.weebly.com

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen