© Belga

Anderlecht zet alles op alles voor Nicolas Lombaerts

Op de laatste dag van de transfermarkt moet Anderlecht vooral nog zijn defensie versterken. Het zet daarom alle zeilen bij om Nicolas Lombaerts (31) te halen, want de kans is reëel dat hij de enige verdedigende aanwinst wordt.

Jurgen Geril

Bij Zenit Sint-Petersburg zijn ze nog altijd niet erg gehaast in het dossier-Lombaerts. De Russen willen eerst de transfers van Witsel (Juventus of Chelsea) en Ezequiel Garay (Valencia, Chelsea of Benfica) afronden, want dat gaat om tientallen miljoenen. Daarna rekent de Rode Duivel erop dat de Tsarenploeg na Garay nog een verdediger laat vertrekken.

De onderhandelingen zijn wel bezig en zowel Lombaerts als paars-wit willen de zaak tot een goed einde brengen via enkele manoeuvres. Zo is er afgestapt van het plan om de zestienvoudige international een contract van drie jaar met optie te geven en een jaarloon van 1,7 miljoen euro. Het gaat nu om een overeenkomst van twee jaar met optie, want dat geeft RSCA de budgettaire ruimte om meer geld op tafel te leggen bij Zenit. Zo kan de transferprijs toch richting drie miljoen of meer gaan. Gisteren informeerde het Turkse Besiktas nog, maar dat kan geen bankgaranties bieden.

Het blijft dus wachten op witte rook, want Lombaerts moet de defensieve patron worden. De man die wellicht Kara Mbodj zal moeten sturen. De Senegalees is blijkbaar een moeilijke onderhandelaar en gisteren trok Swansea met Alfie Mawson van Barnsley een andere verdediger aan. Kara stapte op het vliegtuig naar Senegal voor een interland en was niet erg positief.Kleine transfers

Als Kara alsnog zou gaan, dan heeft Van Holsbeeck onder meer de piste Matt Miazga (21), een Poolse Amerikaan van Chelsea, achter de hand.

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL