© TVG

ZOL zoekt meer dan 60 nieuwe mensen

Het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL), op een boogscheut van Ford Genk, gaat meer dan 60 nieuwe medewerkers aanwerven. “In tijden dat veel van onze medewerkers via het ontslag van één van hun familieleden, de gevolgen van de sluiting bij Ford Genk voelen, willen wij onze rol blijven spelen om het economische weefsel in Genk te versterken”, zegt ZOL-voorzitter Tom Arts.

tomas

De directie, artsen en medewerkers van het ZOL hebben donderdag, door deel te nemen aan de actie De Luidste Post, hun medeleven geuit aan de werknemers van Ford Genk. “Veel van onze eigen medewerkers zijn rechtstreeks betrokken partij”, zegt ZOL-voorzitter Tom Arts. “Hun partner of een dicht familielid waren bij Ford of bij één van de toeleveranciers tewerkgesteld. Dat ze nu hun job verliezen zorgt voor veel onzekerheid.”

Als teken van veerkracht in de regio, kondigt het ZOL alvast 57,6 nieuwe, voltijdse functies aan. “Het gaat vooral om gespecialiseerde verpleegkundigen en kinesisten, maar ook voor de poetsdienst en het technisch onderhoud zoeken we nog personeel”, aldus Arts. “Gezien een aantal van hen deeltijds willen werken, gaat het minstens om 60 mensen die we een job kunnen aanbieden. De aanwervingen starten vanaf januari 2015. We zullen dan voor het eerst de kaap van 3.000 medewerkers bereiken.”

“Daarmee dragen we een steentje bij aan de versterking van het economische weefsel van de regio”, voegt Tom Arts toe. Een rol die we willen blijven spelen. En misschien kan dit vooruitzicht toch een lichtpuntje betekenen in deze duistere tijden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer