© BELGA

Vastgoedmakelaar steekt voor 71.800 euro aan voorschotten van klanten in eigen zak

Een voormalig vastgoedmakelaar uit Brasschaat is dinsdag voor de rechtbank van Antwerpen verschenen omdat hij voor 71.800 euro aan voorschotten in eigen zak stak. Het openbaar ministerie vorderde voor de 49-jarige Dirk V.T. een jaar cel en 1.200 euro boete.

Drie burgerlijke partijen - twee koppels en een vrouw - dienden klacht in tegen de beklaagde voor valsheid in geschrifte en oplichting. Zij hadden in het kader van de aankoop van een woning voorschotten gestort op een rekening, die volgens de procureur niets met vastgoed te maken had. De rekening stond op naam van DVT Consulting, waarvan hij de zaakvoerder was.

In plaats van de voorschotten over te maken aan de notarissen, gebruikte hij ze voor privébetalingen. Zijn vastgoedfirma werd in juni 2014 failliet verklaard. De burgerlijke partijen eisen hun voorschotten terug.

De verdediging betwistte de feiten niet, maar benadrukte wel dat hij geen grote sier met hun geld maakte, zoals de burgerlijke partijen voorhielden. Zijn firma zat in moeilijkheden en hij had de voorschotten gebruikt om deurwaarders mee te betalen. De man, die werkzoekende is, vroeg de rechtbank om hem een werkstraf op te leggen.

Vonnis op 23 mei.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER