Ook Laurens Sweeck vrijgesproken in ‘ozonzaak’: 'Hopelijk staat dit ook op voorpagina'

© Mediahuis

De Koninklijke Belgische Wielrijdersbond (KBWB) heeft veldrijder Laurens Sweeck dinsdag vrijgesproken in de dopingzaak rond ‘ozondokter’ Chris Mertens uit Rotselaar. ‘Na uitvoerig onderzoek van de stukken van het dossier en de rechtspraak desbetreffend heeft het bondsparket beslist deze zaak zonder gevolg te rangschikken bij gebrek aan voldoende bewijs’, aldus de KBWB. 'Eindelijk kan ik dat hoofdstuk afsluiten, hopelijk kan ik dit morgen ook op de voorpagina lezen net als een aantal maanden geleden', reageerde Laurens Sweeck.

dmm

'Ik ben in de eerste plaats opgelucht omdat die zaak mij al zo lang achtervolgt', reageerde Sweeck, 'terwijl ik van mezelf wist dat ik onschuldig ben. Ik bedank de Wielerbond omdat die twaalf dagen na ontvangst mijn dossier al in behandeling nam. De snelle uitspraak zorgt eindelijk voor zekerheden, bijvoorbeeld over mijn deelname aan de eerste Wereldbekerwedstrijd in Las Vegas. Daar had ik, met mijn zesde plaats op de wereldranglijst, recht op.'

De veldrijder is blij dat hij deze donkere periode achter zich kan laten liet hij ook nog weten via Twitter. 'Eindelijk kan ik dat hoofdstuk afsluiten', schrijft hij, 'hopelijk kan ik dit morgen ook op de voorpagina lezen net als een aantal maanden geleden.'

Sweeck werd verdacht van het ongeoorloofd gebruik van Vaminolact, een babymedicijn. Het product staat niet op de dopinglijst, maar wordt wel als doping beschouwd als het wordt ingespoten en er sprake is van meer dan 50 milliliter gebruik in zes uur. Volgens het Antidopingagentschap NADO zou de renner van Corendon-Kwadro het middel hebben ingespoten, Sweeck zelf ontkende dat en had het over oraal gebruik.

Op 30 juni verklaarde de Disciplinaire Commissie van de Vlaamse Gemeenschap zich in de dopingzaak rond Laurens Sweeck al onbevoegd. De veldrijder werd toen doorverwezen naar de KBWB. Die klasseert de zaak dus nu bij gebrek aan voldoende bewijs.

In de zaak rond dokter Mertens gingen veldrijders Tom Meeusen en Bart Wellens en wielrenner Greg Van Avermaet eerder al vrijuit. Ook voetballer Karel Geraerts en triatleet Bert Jammaer werden in dezelfde zaak door het Vlaams Doping Tribunaal in Gent vrijgesproken bij gebrek aan bewijzen.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen