© GVA

CADO van start in residentie Offendonk

CADO, de dagopvang voor ouderen en zorgbehoevenden, is sinds dinsdag ook in Sint-Katelijne-Waver van start gegaan. Sint-Katelijne-Waver is de enige gemeente in onze regio die deze zorg aanbiedt.

Bart Ceulemans

De opvang gaat door in een flat in residentie Offendonk, Den Haes 8a. CADO, wat staat voor ‘collectieve autonome dagopvang’ vangt ouderen en zorgbehoevenden op voor een ontspannende dagbesteding. In een klein groepje doen gebruikers van de CADO alledaagse dingen: koken, de krant lezen, kaarten, handwerken, koffiekletsen, afwassen, eten, een wandelingetje maken, enz. Verzorgenden begeleiden hen hierbij.

“Het is voor iedereen een goede zaak dat ouderen en personen die extra zorg nodig hebben zo lang mogelijk in hun thuisomgeving blijven wonen. Met CADO kunnen de mantelzorgers die zich inzetten voor zorgbehoevenden zelf even op adem komen”, stelt OCMW-voorzitter Dave Van Oosterwyck (N-Va).

Voorlopig zijn er nog maar vier plaatsen, maar dit wordt nog uitgebreid. Een plaats aanvragen kan via het OCMW. De opvang kost 3,5 euro per uur.

Lees het volledige verhaal woensdag in Gazet van Antwerpen – editie Mechelen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER