© Photo News

Hoogzwangere vrouw mag niet naar toilet van Kruidvat en plast op straat

Toen de hoogzwangere Sarah Bourakba uit het Nederlandse Groningen afgelopen weekend met haar moeder door de stad liep, voelde ze opeens iets aan haar blaas. Uit schrik dat ze ook bloed verloren had, haastte ze zich naar de dichtstbijzijnde Kruidvat-winkel om daar naar het toilet te gaan. Maar tot haar grote verbazing werd ze weggestuurd.

nadb

“Ik liep met mijn moeder door de stad toen er een elleboog in mijn buik prikte”, vertelt Sarah aan EditieNL. “Ik moest naar de wc en was bang dat ik ook bloed verloren had. Daarom rende ik naar een Kruidvat.”

“Dat doen wij niet”

In de winkel deed Sarah haar verhaal uit de doeken. “Een medewerkster vond het goed, maar moest het even navragen bij de leidinggevende”, klinkt het. “Maar die zei: “Nee, dat doen wij niet.” Ik heb nog gezegd dat ik mijn tas en jas wilde achterlaten en heb zelfs aangeboden dat ze met mij mee in het hokje gingen. Maar het mocht niet. Ze zei gewoon nog dat het druk was in de winkel.”

Toen Sarah en haar moeder op zoek gingen naar een ander toilet, was het al te laat. “Toen begon het al te lopen”, vertelt Sarah. “Gelukkig kon ik me later bij een andere winkel opfrissen, maar dit hoort niet te gebeuren.”

Geen excuses

Diezelfde dag trok Sarah nog naar Facebook om er een berichtje achter te laten op de pagina van Kruidvat. Daarop kreeg ze de reactie dat het beleid dit niet toestaat vanwege de veiligheid in de winkels. Sarah was stomverbaasd door het antwoord: “Ik kreeg niet eens excuses. Ik hoop dat er in de toekomst wat gaat veranderen aan die regels.”

EditieNL zocht nog contact met de winkelketen, maar bij Kruidvat was niemand bereikbaar voor commentaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER