“Wilde zwijnen doden drie ISIS-strijders in Irak”

© Shutterstock

In het Zuiden van de Iraakse stad Kirkuk zouden enkele wilde zwijnen een ware jacht hebben gehouden op een groep ISIS-strijders. Vlakbij een boerderij in de regio van Al Rashad zouden zo zondagnamiddag drie mannen overleden zijn aan de verwondingen die de dieren hen hadden toegebracht. Dat meldt het lokale medium Alsumaria News en het onafhankelijke internationale agentschap Iraqi News.

mrra

Volgens Alsumaria News namen de ISIS-leden die de aanval van de wilde zwijnen hadden overleefd, achteraf “wraak” op de wilde zwijnen. Hoe ze dat deden, is niet bekend.

Sinds 2014 heeft ISIS de macht overgenomen in dat deel van Irak. Het Iraakse leger kan de regio niet voldoende verdedigen, aangezien ze het grootste deel van hun mankracht zes maanden geleden hebben ingezet om Mosoel te bevrijden, wat zij als “laatste bolwerk van ISIS” zien. De angst bestaat dat ISIS zich zou gaan verplaatsen naar Kirkuk, wanneer ze de controle over Mosoel verliezen.

De geradicaliseerde moslims die een islamitisch kalifaat willen starten zouden nu reeds verantwoordelijk zijn voor executies van verschillende onschuldige burgers in de regio. Die zouden doodgeschoten worden omdat de ISIS-leden hen ervan verdenken dat ze banden hebben met de geheime diensten. Ook wanneer ze andere inwoners zouden geholpen hebben om naar de vluchtelingenkampen te trekken, kunnen ze vermoord worden. Duizenden burgers zijn gevlucht naar nabijgelegen gebieden en kampen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen