© WAS

Caudron en Merckx naar achtste finales op WB driebanden in Porto

Frédéric Caudron (UMB-1) en Eddy Merckx (UMB-3) hebben zich vrijdag geplaatst voor de achtste finales van het wereldbekertoernooi driebanden in het Portugese Porto. Roland Forthomme (UMB-8) werd uitgeschakeld.

Wereldbekerleider Caudron moest alles uit de kast halen om de Turkse voormalige wereldkampioen Semuh Sayginer (UMB-25) met 40-38 te verslaan. Om een plaats in de kwartfinales neemt hij het op tegen de Zuid-Koreaan Cho Jae Ho (UMB-11).

Eddy Merckx won een thriller tegen de Zuid-Koreaan Lee Choong Bok (UMB-26). Merckx leek aanvankelijk op een vlotte zege af te stevenen. Zo nam de tweevoudige wereldkampioen een 39-26 voorsprong. Hij liet echter twee kansen liggen om het uit te maken, waarna Lee in twee beurten de 40 punten bereikte. Merckx stelde in de nabeurt gelijk, waarna Lee in de penalty’s één carambole scoorde en Merckx twee. In zijn volgende wedstrijd neemt hij het op tegen de Griek Nikos Polychronopoulos (UMB-12).

Roland Forthomme moest in zijn zestiende finale met 40-22 duidelijk zijn meerdere erkennen in de Spanjaard Javier Palazon (UMB-46).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer