Volgende tegenstander Almagro: “Kan alle sterke punten van Goffin niet opsommen”

© EPA

David Goffin (ATP 13) kent met Nicolas Almagro (ATP 49) zijn tegenstander in de derde ronde van Roland Garros. De Spanjaard versloeg donderdag in de tweede ronde de Tsjech Jiri Vesely (ATP 60) in drie sets (6-4, 6-4 en 6-3). “Het belooft moeilijk te worden tegen Goffin”, blikte de 30-jarige Almagro vooruit op het duel met onze landgenoot.

“Goffin heeft erg veel potentieel”, verklaarde Almagro voorts, “ik kan al zijn sterke punten niet opsommen. Ik verwacht me aan een gelijkaardige match als in de eerste ronde tegen Kohlschreiber. Het belooft een mooie strijd te worden en ik zal alles doen om er klaar voor te zijn.”

De Spanjaard, die een tijd sukkelde met een blessure aan de linkervoet, is ervan overtuigd dat hij stilaan weer naar zijn beste vorm toegroeit. “Beetje bij beetje word ik sterker”, oordeelt de tennisser. “Na mijn operatie had ik even nodig om mijn oude niveau op te pikken, maar dat is nu gelukt.”

Goffin heeft de statistieken in de match tegen Almagro alvast tegen. Nog nooit (in drie duels) slaagde de Luikenaar erin de Spanjaard te kloppen. Het laatste duel tussen de twee dateert wel al van in 2013.