Gareth Bale: “Ik voel me nu meer onderdeel van Real Madrid dan twee jaar geleden”

© EPA

Gareth Bale staat in zijn tweede Champions League-finale voor Real Madrid in drie jaar. Zaterdag neemt Madrid het in de finale weer op tegen stadsgenoot Atlético. “Ik ben naar Real Madrid gekomen om finales te winnen.”

Eline Dabekaussen

“Ik voel me nu meer onderdeel van het team dan twee jaar geleden”, aldus Bale. “In je eerste jaar moet je je teamgenoten leren kennen, nu voel ik me meer gesetteld en ik voel me zekerder op het veld.” Bale heeft inmiddels zijn plek gevonden en voelt een klik met Cristiano Ronaldo en Benzema op het veld. “Hopelijk komt dat zaterdag ook tot uiting. Het is fantastisch om in de Champions League-finale te staan. Dat is waar ik voor gekomen ben, ik kijk ernaar uit.” De aanvaller looft de teamspirit van zijn ploeg. “We verdedigen en vallen aan als een team. We werken goed samen. We worden allemaal beter, ik voel dat ik continue beter word.”

Het toegenomen vertrouwen van Bale op het veld dankt hij naar eigen zeggen mede aan trainer Zinedine Zidane. “Ik heb een goede relatie met hem. Hij heeft een beetje van alles wat. Hij heeft ons veel vertrouwen gegeven op het veld en de vrijheid om jezelf te uiten en je eigen spel te spelen, dat haalt het beste in de spelers naar boven. Onze prestaties zijn verbeterd en onze vorm is beter, dat hebben we laten zien in de tweede seizoenshelft. We zijn nu op ons best, hopelijk kunnen we deze vorm meenemen naar de finale.”

“Geschiedenis speelt geen rol”

De finale van 2014 herinnert Bale zich nog goed. Volgens hem spookte het de afgelopen dagen regelmatig door zijn hoofd. “Je laatste finale is het eerste waar je aan denkt, maar we weten ook dat de geschiedenis in deze finale geen rol speelt.” Twee jaar geleden zette Bale zijn ploeg in de verlenging op voorsprong. Het is een moment dat hij nooit zal vergeten. “Ik herinner me de goal in slowmotion. Toen die bal in de lucht hing, leek het wel alsof die daar twee dagen hing. Het enige dat ik wilde was hem goed raken en hem tegen de touwen krijgen. Het is een fantastische herinnering en hopelijk kunnen we die zaterdag weer creëren.”

Met Atlético Madrid treft hij een ploeg die hij kent. “Die wedstrijden zijn altijd heel fysiek. Ze zijn erg verdedigend ingesteld en het zal moeilijk worden om die muur te doorbreken, maar we weten veel over de ploeg. We weten hoe de wedstrijd waarschijnlijk zal verlopen, we moeten kansen creëren en die vooral afmaken, want we weten dat Atlético niet veel zal weggeven. We hebben diverse wedstrijdplannen en het ligt aan het verloop van de wedstrijd welk plan we zullen uitvoeren. Voor nu concentreren we ons vooral op onszelf.”

Of dan net zo’n saaie pot als tegen Manchester City mogen verwachten? “Voor ons was City geen saaie wedstrijd. Wij hadden de hele wedstrijd het gevoel dat we alles onder controle hadden. Dat was ook ons plan, we hebben een plan klaar voor de finale en hopelijk slaagt dat ook. Ik kijk uit naar de finale.”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen