Voormalig kindsterretje vertelt over gruwelijk misbruik van kinderen in Hollywood

© The Huffington Post.

Voormalig kindsterretje Corey Feldman heeft gezegd dat hij vroeger meerdere malen werd aangerand door mannen die hem en andere minderjarigen aan elkaar doorgaven. Hij vertelde ook dat Corey Haim op zijn elfde werd verkracht. Volgens Feldman waren deze praktijken algemeen bekend in het wereldje.

thbe

In een interview met The Hollywood Reporter gaf Feldman meer schokkende details over het seksueel misbruik dat hij moest doorstaan tijdens zijn jonge jaren in Hollywood. Hij verklapte ook dat zijn goede vriend Corey Haim, die stierf aan een overdosis in 2010, op zijn elfde werd verkracht door een producer. Nadien werd Haim volgens Feldman nog vele malen seksueel misbruikt. Feldman is ervan overtuigd dat die gebeurtenissen hebben geleid tot de alcohol- en drugsproblemen van zijn goede vriend.

Haim was één van de grootste sterren in de jaren 1980, met hoofdrollen in onder meer “Lucas”, “Watchers” en “Murphy’s Romance”, dat genomineerd werd voor een Oscar.

Feldman is vooral bekend van zijn rollen in de films “Goonies” en “Stand by me”.

“Ze gaven ons gewoon door aan elkaar”

“Bij mij bleef het bij betasten, maar bij Corey was het anders. Hij werd echt verkracht.” Haim werd verkracht toen hij amper elf jaar oud was. “Mijn zoon is nu elf jaar oud. Ik kan er zelfs niet aan denken, moest er zoiets met mijn zoon gebeuren. Het zou hem kapotmaken”, aldus Feldman.

Feldman zei ook dat veel mensen in de industrie weet hadden van de misbruiken. Maar niemand deed er iets aan of hielp de jongens. “Vraag het maar aan iedereen in onze groep van vroeger: ze gaven ons gewoon door aan elkaar.”

“Iedereen wist ervan”

Alison Arngrim van “Little House on the Prairie” bevestigde in een interview dat “iedereen wist dat de Corey’s gewoonweg werden doorgegeven. Het was iets waar mensen grapjes over maakten in studio’s. Het waren dan niet de grote leiders en directeurs, maar wel de publicisten en fotografen van tienermagazines die het deden.”

© popcultureaddict.com

Volgens Feldman waren vooral acteurs tussen de tien en zestien jaar oud slachtoffer. De oudere mannen ontmoetten hen op awarduitreikingen, privéfeestjes en zelfs liefdadigheidsevenementen. Feldman zelf werd op zijn vijftiende misbruikt door een man die werkzaam was bij zijn eigen vader, maar zijn ouders hadden niets door.

Eén van hen werkt nog steeds in filmindustrie

De Amerikaanse acteur zei dat hij de identiteit van de mannen graag zou bekendmaken, maar hij moet dat voor juridische redenen stilhouden. De verjaringstermijn op de misdaden is ook al verstreken. De acteur kon wel zeggen dat één van de mannen nog steeds werkt in de filmindustrie, en dat hij hem over de jaren heen nog een aantal keren was tegengekomen, maar hij heeft hem nooit proberen te confronteren.

Volgens Feldman wordt het misbruik van kindsterretjes in Hollywood erger en erger. “Ze contacteren kleine kinderen op Twitter of Facebook, en zeggen dan ‘ik ben een grote producer en kan je helpen’”, zei Feldman. “Het is een groeiend probleem, geen krimpend”.

Door jaren van therapie is Feldman door de moeilijke periode geraakt. Het allermoeilijkste moment was het verliezen van Haim. “Hij was mijn beste vriend, ik mis hem. Hij was de enige die me onophoudelijk kon laten lachen.”

Steun van Michael Jackson

Feldman vond uiteindelijk troost en onderdak bij niemand minder dan Michael Jackson. “Ik was verbrijzeld en verwoest. Ik had wat stabiliteit nodig in mijn leven. Dus belde ik Michael Jackson. Zijn wereld werd uiteindelijk mijn ‘happy place’. Wanneer ik bij Michael was, leek het wel of ik plots weer tien jaar oud was.”

© AP

Acteur Elijah Wood deed vorige week al zijn beklag over de vele kindacteurs die volgens hem misbruikt werden en nog steeds worden door filmacteurs.

© Reporters / Abaca

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen