Moeder straft zoon met peper tussen de billen

Een 36-jarige vrouw heeft zich voor de correctionele rechtbank in Luik moeten verantwoorden voor het slaan, verwonden en onterend behandelen van haar zoon. Ze strafte hem onder meer door een rode peper tussen zijn billen te steken. Het parket eist een gevangenisstraf van 15 maanden met uitstel.

Eind 2013 zagen de leraren van het toen 11-jarige kind verscheidene wonden op zijn lichaam. Toen ze hem erop aanspraken, gaf hij te kennen dat hij zware straffen kreeg en door zijn moeder en vader geslagen werd met een stok en een riem. Er werd een dossier geopend waaruit bleek dat het kind tussen 2005 en 2013 het slachtoffer was van zeer gewelddadige straffen.

De vader van de jongen, die sindsdien in Afrika verblijft, had hem meerdere malen geslagen, maar het was vooral de moeder die hem de zwaarste straffen oplegde. Uit het onderzoek bleek dat de jongen zich, terwijl hij gestraft werd, in onhoudbare posities moest blijven houden. Zijn moeder gaf hem ook vernederende straffen, zoals het plaatsen van een rode peper tussen zijn billen.

De moeder verklaarde voor de rechtbank dat ze inderdaad traditionele Afrikaanse straffen had toegepast op haar zoon, met als doel om hem op het rechte pad te zetten. Ze vraagt een opschorting van de uitspraak. Het parket eist voor de moeder 15 maanden cel met uitstel en voor de vader 12 maanden effectief. Het vonnis zal worden uitgesproken op 17 juni.

Meest gelezen