© ram

© klein seminarie

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Voortuin Klein Seminarie verdwijnt

Het straatbeeld van de Vrijheid ter hoogte van het Klein Seminarie verandert volgend jaar. De school gaat de voortuin omvormen tot een terras. Dat moet een meer open karakter uitstralen.

Ronny van den Ackerveken

De werken vormen de eerste fase van het masterplan om de gebouwen aan de voorkant van het Klein Seminarie te moderniseren. "De leerlingen die na de schooldag op de lijnbussen wachten, staan nu op de stoep en soms zelfs op het fietspad", zegt algemeen directeur Manu Van Oevelen. "Dat creëert een onveilige situatie. "Het gebouw naar achter schuiven gaat niet. Daarom hebben we gekozen de voortuin weg te halen. Daarnaast onstaat door de aanleg van terrassen een open en uitnodigend gevoel."

Samen met de aanleg van de terrassen gaat de fietsenstalling, aan de andere kant van de hoofdingang, wat meer naar achter schuiven. Zo kan ook daar een terras gemaakt worden tussen de straat en de fietsenstalling. Op iets langere termijn moeten de fietsen een meer centrale stalling krijgen. De werken aan de fietsenstalling en de voortuin starten in januari. Tegen het einde van het schooljaar zou alles klaar moeten zijn.

Lees het volledige verhaal zaterdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER