Direct naar artikelinhoud
Charlottesville

Theresa May over Charlottesville: "Extreemrechts moet je altijd veroordelen"

Theresa May over Charlottesville: "Extreemrechts moet je altijd veroordelen"
Beeld Photo News

Gevraagd naar een reactie op het geweld in Charlottesville en wat Donald Trump daarover te vertellen had, is Brits premier Theresa May duidelijk: "We moeten extreemrechts altijd veroordelen."

Volgens May is er "hoegenaamd geen gelijkenis" tussen mensen die racistische boodschappen verkondigen en de mensen die ze bestrijden. Amerikaans president Trump ligt opnieuw onder vuur omdat hij alweer verklaard heeft dat beide zijden "schuldig zijn" aan de confrontaties in Charlottesville.

In haar reactie richtte May zich niet uitdrukkelijk tot Trump, maar was ze wel duidelijk: "Iedereen die verantwoordelijkheid draagt in de samenleving, moet extreemrechtse ideeën keer op keer veroordelen." 

Viseren

Labour- en oppositieleider Jeremy Corbyn drukte zich in min of meer dezelfde bewoordingen uit, door te stellen dat je fascisten en hun tegenstanders "nooit mag gelijkstellen".

De leider van de Schotse Conservatieven, Ruth Davidson, ging een stap verder en viseerde Trump: "De president van de VS heeft voor de ogen van de hele wereld nazisten en racisten verdedigd. Zonde."

Twitter bericht wordt geladen...