© AFP

© AFP

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Bliksem slaat twee keer in: 11 gewonden in park, 35 gewonden tijdens voetbalwedstrijd

In een park in Parijs zijn elf mensen, onder wie zeker acht kinderen, zaterdagnamiddag getroffen door de bliksem. Dat is vernomen bij de hulpdiensten en de autoriteiten. Volgens de prefectuur van de politie zijn vier kinderen en twee volwassenen er erg aan toe, en is de toestand zelfs kritiek voor drie kinderen en een volwassene onder hen. Bij een blikseminslag tijdens een voetbalwedstrijd in Duitsland raakten 35 mensen gewond

Het incident deed zich voor in het Parc Monceau, in het noordwesten van Parijs, dat in het weekend zeer in trek is bij gezinnen. De kinderen zouden een verjaardag aan het vieren geweest zijn, toen een onweer losbarstte. Ze gingen schuilen onder een boom. De kinderen zouden tussen de 7 en 14 jaar oud zijn.

Eerder had Vincent Baladi, plaatsvervangend burgemeester van het 8ste arrondissement van de Franse hoofdstad, gezegd dat tien kinderen en een volwassen begeleider gewond waren geraakt.

Een hevig onweer teisterde zaterdagnamiddag Parijs. De meteorologische diensten hadden in verschillende Franse regio’s zaterdag voor onweer gewaarschuwd, maar de Franse hoofdstad stond niet op dat lijstje.

Ook gewonden tijdens voetbalwedstrijd

Ook in Duitsland sloeg de bliksem zaterdag trouwens in, en dat tijdens een voetbalwedstrijd voor jongeren in Hoppstätten, in de deelstaat Rijnland-Palts. 35 mensen, onder wie 30 kinderen, werden met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Drie volwassenen zijn zwaargewond, onder wie de scheidsrechter.

Volgens getuigen sloeg de bliksem compleet onverwacht in, en was er geen sprake van regen of een donkere hemel. Een meteoroloog zei dat er op het moment van het ongeval, op het einde van de wedstrijd, drie onweercellen in de regio onderweg waren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER