Nog eens acht Russische sporters positief op doping na nieuwe tests op stalen Londen 2012

Acht Russische sporters in drie disciplines hebben tijdens de Olympische Spelen van Londen in 2012 doping gebruikt. Dat heeft het Russisch Olympisch Comité (COR) zaterdag bekendgemaakt in een persbericht. Dankzij testen met nieuwe wetenschappelijke analysemethoden, waarover de onderzoekers vier jaar geleden nog niet beschikten, ontdekte het Internationaal Olympisch Comité (IOC) sporen van verboden middelen.

“De namen van de dopingzondaars kunnen we conform de internationale regels niet vrijgeven voordat ook de B-staal geanalyseerd werd”, meldde het ROC nog.

Eerder deze week kondigde het ROC aan dat veertien Russische atleten na nieuwe testen betrapt werden op het gebruik van doping tijdens de Zomerspelen van Peking in 2008. De analyses van die B-stalen vinden plaats in het Zwitserse antidopinglab in Lausanne op 31 mei en 1 juni. Vorige week had het Internationaal Olympisch Comité (IOC) laten weten dat er bij testen op stalen die werden afgenomen bij atleten tijdens de Olympische Spelen van 2008 in de Chinese hoofdstad Peking 31 nieuwe dopinggevallen (waarvan veertien uit Rusland) aan het licht gekomen zijn, van atleten uit zes sporten en twaalf landen. Zij riskeren allemaal geschorst te worden voor de Spelen van komende zomer in Rio de Janeiro.

Op dit ogenblik is Rusland, na een vernietigend rapport van het Wereldantidopingagentschap WADA, geschorst en uitgesloten van internationale competities. Op 17 juni neemt het IAAF de definitieve beslissing over het lot van de Russische atleten voor wat de Olympische Spelen in Rio betreft.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Olympische Spelen