© WAS

Dwingt Limburg United straks thuisvoordeel in play-offs af?

Er blijven nog drie matchen te spelen in de Final Round, maar Hubo Limburg United en Antwerp Giants lijken tot elkaar veroordeeld in de kwartfinales van de play-offs. De vraag is alleen wie van de twee op de vierde plaats eindigt en dus thuisvoordeel heeft. Het onderlinge duel vanavond in de Alverberg kan beslissend zijn. De Limburgers zijn bij winst zeker van de vierde plaats, anders moet er geknokt worden tot de laatste speeldag.

rac

Drie keer stonden Limburg United en de Giants dit seizoen al tegenover elkaar. Evenveel keren draaide dat uit op een overwinning voor de bezoekers. De Antwerpenaars gaan alleszins gemotiveerd zijn nadat ze begin deze maand een non-match speelden tegen de Limburgers.

“Wij moeten vanaf de eerste minuut agressief zijn, zoals in het begin tegen Charleroi”, heeft Anthony Goetgeluck zijn idee over de aanpak. “Als ze hun niveau verhogen, moeten we zorgen dat we daar iets tegenover kunnen zetten. We mogen niet verzwakken.”

Scorend vermogen

De jongste weken worstelt Limburg United wat met zijn scorend vermogen. “Dat is alleen een kwestie van vertrouwen, denk ik”, aldus de dinsdag 24 jaar geworden Goetgeluck. “Op training is daar niets van te merken. Ik ben zeker dat het goed komt. Ook al omdat we gemotiveerd zijn tegen Antwerp. We willen absoluut voor dat thuisvoordeel gaan. Antwerp Giants nog ontlopen in de play-offs wordt moeilijk, maar thuis mogen beginnen, is belangrijk.”

Dennis Donkor zit op dezelfde golflengte. “Een zege zorgt voor thuisvoordeel in de play-offs. We zijn dit seizoen thuis wel niet altijd top geweest, toch denk ik dat het in de play-offs belangrijk is om dat voordeel te hebben.”

Aangeboden door onze partners