Beyhan kookt: gevulde prei

De Maasmechelse hobbykokkin Beyhan Agirdag is met haar 124.000 fans bekender dan Jeroen Meus op Instagram. Op de sociale netwerksite mutfaktayim_b deelt ze klassieke en eigentijdse Turkse gerechten. Vandaag maakt ze voor ons gevulde prei:

MiGe

Ingrediënten: 3 à 4 dikke preien. Voor de vulling: 300gr rijst, •100gr gehakt, 1 geraspte ui, •2el geconcentreerde tomatenpuree, 30ml olijfolie, zout, peper, paprikavlokken. Om te koken: gekookt water, 3-4el olie, zout.

Bereiding: •Doe de rijst, het gehakt, de geraspte ui, de olie,de tomatenpuree, het zout, de peper en de paprikavlokken in een kom en roer deze ingrediënten tot een mengsel, laat het mengsel een uur rusten.•Was de prei goed. Snijd het groene gedeelte en de wortels eraf. Snijd de prei in stukken van ca. 10 cm. Snijd de stukken aan een kant in tot halverwege. Je krijgt dan allemaal dunne velletjes (gebruik het groene gedeelte en dikke stukken Voor een heerlijk soep).

•Leg op elk velletje een eetlepel van de vulling en draai hem dicht, zoals een sigaret.•Leg bakpapier op de bodem van je kookpot.

•Leg de sigaretten voorzichtig in je kookpot en 2 à 3 el olie en het gekookte water eroverheen. Kruid af met zout. (Zorg ervoor dat je net genoeg water gebruikt zodat alles onder water staat.)•Plaats het deksel op je kookpot en zet op een zachte vuur. Kook de preirolletjes in ca 20 à 30 minuten gaar.*Serveer naar eigen smaak met wat citroensap of yoghurt.*Voor vegetarische gerechten kan je het gehakt weglaten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer