Nieuwe Elisabethzaal strikt "Cats" als eerste musical

De nieuwe Koningin Elisabethzaal in Antwerpen, waaraan momenteel nog volop gewerkt wordt, krijgt in het voorjaar van 2017 drie weken lang de wereldberoemde musical "Cats" op bezoek. Dat past in een jubileumtournee naar aanleiding van de 35e verjaardag van het stuk van Andrew Lloyd Webber.

De Koningin Elisabethzaal zal 2.000 plaatsen tellen en moet wereldtop worden op het vlak van akoestiek. Tegen dit najaar wordt ze het pronkstuk van een nieuw congrescentrum, maar ze zal zeker ook nog als concert- en theaterzaal gebruikt worden. Zo krijgt het symfonieorkest deFilharmonie er een vaste stek en prijkt nu "Cats" als eerste musical op de affiche.

"Cats" vertelt het verhaal van een groep straatkatten die uitkijken naar het jaarlijkse bal op hun vuilnisbelt, waar een van hen zal worden uitverkoren om een nieuw leven te beginnen. De eerste voorstelling dateert al van 1981. "Cats" groeide door de jaren heen uit tot een internationaal succes en was een van de langstlopende musicalproducties op Broadway.

Volgens KMDA, de eigenaar van de zaal, die ook de aanpalende Antwerpse Zoo beheert, zal een internationale topcast meespelen en is de Elisabethzaal de enige Belgische passage van de tour. Het is de eerste keer in twintig jaar dat de musical nog eens in Antwerpen te zien zal zijn. Twintig jaar geleden gingen 150.000 mensen kijken naar de musical.

De voorstellingen zijn in het Engels met Nederlandse en Franse boventitels. De première vindt plaats op 29 maart 2017, maar de ticketverkoop start donderdag al.

Meest gelezen