Voormalig topmodel openhartig over de donkerste periode uit haar leven

© pn

Het voormalige topmodel Yasmin Le Bon (51), echtgenote van Duran Duran-frontman Simon Le Bon, heeft het destijds moeilijk gehad om het evenwicht te vinden tussen het moederschap en haar carrière. “Ik was op een donkere plek”, zegt ze in een interview met Young, een weekendbijlage van The Daily Mail.

vwh

De Britse Le Bon, ooit het best betaalde model ter wereld, zegt dat ze zich vroeger vaak verstopte in de badkamer om te huilen. De problemen kwamen op de voorgrond toen haar drie dochters, Amber (27), Saffron (25), en Tallulah (22), tieners waren. “Ik hamerde echt op discipline toen ze klein waren maar als ze een bepaalde leeftijd bereiken, ben je uitgeput omdat die manier van opvoeden niet meer lijkt aan te slaan. In hun puberteit konden ze alle drie over me heen lopen”, zegt ze.

“Niemand kan je hart zo verscheuren met woorden als je eigen kinderen. Ik was al een tijdje een boksbal en dat miste zijn effect niet. De emotionele tol was zwaar en duwde me bijna over de rand. Ik was op een donkere plaats”, zegt ze. Ze legt uit dat er geen traumatische gebeurtenis aan de basis lag van haar sombere stemming, maar dat ze de tijd moest nemen om bepaalde dingen uit haar verleden op een rij te zetten en af te ronden.

Vandaag gaat het iets beter met Le Bon. Ze slaapt weer goed na haar donkere periode en de helse rugpijnen die ze ervaarde door haar mentale problemen zijn gestabiliseerd, maar ze maakt zich wel zorgen over ouder worden. “Het is een aanval op je vrouwelijkheid als je merkt dat je haar begint te verdunnen. Vandaag kom ik ook niet meer weg met granny chic, want de ironie is verdwenen. Ik lijk nu gewoon écht op een grootmoeder”, zegt ze.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen