© BELGA

Antwerp misloopt periodetitel na gelijkspel bij Lommel

Het nieuwe coachende duo bij Antwerp David Gevaert-John Bico is met een lichte kater vertrokken uit Lommel, waar een zwak spelende en haast niets creërende Great Old alsnog een punt wist mee te graaien. Een laat punt, nadat de Limburgers verdiend op voorsprong waren geklommen. N’Diaye zorgde nog voor de 1-1, maar daar waren de meermaals ‘Bico buiten’-scanderende Antwerpsupporters helemaal niet tevreden mee. Door het gelijkspel is de droom op de eerste periodetitel in Eerste Klasse B voorbij.

Stijn Druant

Nieuwbakken sportief manager bij Antwerp John Bico verwees Hairemans, Dequevy en Vansteenkiste – toch sterkhouders onder het regime van Fred Vanderbiest - resoluut en zonder uitleg naar de tribune. T1 David Gevaert moest het dus rooien zonder dat trio. Biset nam de aanvoerdersband over van Colpaert. De herstelde Binst en de lang verguisde Malsa kregen een plek in de dug-out, waar ook Vleminckx moest postvatten. Het was zo klaar als een klontje: Bico en niemand anders zwaait de scepter in Deurne-Noord. Maar alsof u dat nog niet wist.

Maar of die toch wel drastische maatregelen afdoende en goed waren om Lommel United opzij te gaan zetten, zou nog moeten blijken. Het ging de Antwerpenaren in het nabije verleden nooit echt voor de wind in Noord-Limburg, waar de punten – Lommel United staat laatste - dringend moeten komen. Op de Bosuil deed Antwerp Lommel de zege nog cadeau, maar Bico is een stevige ezel, dus Antwerp zou zich zeker geen twee keer aan dezelfde steen stoten.

© BELGA

Met vuur spelen

Antwerp liet zich niet opnaaien in Lommel en koos voor de rustige opbouw en de stevige pressing in balverlies. Na acht minuten een eerste keer echte dreiging van de Great Old, maar Camus likte de lat. Schils knalde dan weer over het doel van Kudimbana. Maar de Deurnenaars bleven wel makkelijk baas, zeker op het middenveld, waar Camus eerst erg bedrijvig was.

Toch even bibberen in de Antwerps zestien meter ook, waar Lommel dan even erg fel was komen aandringen. Maar voorts te weinig echt tempo of diepgang. De Limburgers deden evenwel stilaan wat meer en vooral beter van zich spreken, terwijl de Great Old met vuur begon te spelen vlak voor de koffie. Het fluitconcertje aan de rust van de Antwerpaanhang was dan ook wel op zijn plaats.

© BELGA

Bijna dubbele achterstand

Lommel kwam erg scherp uit de kleedkamer, maar Berben zag zijn vrijtrap in Kudimbana’s zijnet belanden. Aan de overkant trapte Lallemand over. Maar de Limburgers staken plots vol furie, en die mentale toestand deed Maletic mooi overhoeks besluiten. Lommel maakte ei zo na de 2-0, maar Bertjens kon de afgeweken voorzet van diezelfde Maletic net onvoldoende raken.

© BELGA

De Limburgers hadden even voorbij het uur zelfs zicht op de 3-0. Bico en Gevaert sloegen dan maar aan het wisselen, terwijl de meegereisde fans al voor de tweede keer ‘Bico buiten’ scandeerden. Antwerp had intussen haast gekregen. Maar goed voetbal, dat serveerde het Deurnese sterrenteam nog steeds niet. N’Diaye kopte dan maar een hoekschop van Remacle binnen om zo bij te benen: 1-1.

Antwerp bleef harken, en Lommel sloeg zich voor het hoofd dat de eerdere kansen niet waren binnengegaan. Maar goed voetbal? Dat zagen wij dus niet aan de Gestelsedijk. Dat hebben John Bico en David Gevaert ongetwijfeld ook gezien, zodat de Deurnese remonte nog even op zich zal laten wachten.

© BELGA

LOMMEL UNITED 1

ANTWERP 1

SCHEIDSRECHTER: Van Damme.

TOESCHOUWERS: 2.769.

LOMMEL UNITED: Bertrams, Goossens, Cauwenberg, Neven, Maletic, Bertjens (90’ Adesanya), Berben (88’ Scheelen), Schils, Lenaerts, Gueroui, Deferm (83’ Gaethofs).

ANTWERP: Kudimbana, Duplus, Biset, Colpaert, Corryn, N’Diaye, Omolo (67’), Camus (58’ Malsa), Remacle (87’ Binst), Buyl, Lallemand.

DOELPUNTEN: 52’ Maletic 1-0, 78’ N’Diaye 1-1.

GELE KAARTEN: 63’ Lenaerts (fout), 72’ Malsa (fout), 77’ Berben (fout).

RODE KAARTEN: geen.