© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

1 / 6
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Leerlingen van de Muziekacademie bespelen het Forceville orgel

Na het orgelfestival waarbij gerenommeerde organisten concerteerden, kregen zondag de leerlingen van de Stedelijke Muziekacademie de kans hun muzikaal talent te tonen. Het concert had plaats in de Sint-Lambertuskerk.

Marc Wouters

Leerlingen van de Stedelijke Academie voor Muziek kregen zondagnamiddag de gelegenheid het unieke Forceville orgel in de Sint-Lambertuskerk te bespelen. Voor de achtjarige Eleonora Smets was het een bijzonder moment. Zij is de jongste leerlinge van orgeldocent Ben Van Nespen. Maar ook voor de leerlingen Jef Glassée, Elisabeth Vanwijnsberghe, Bert Jorissen, Dimitri Rubenska en Samuel Van Nimwegen, werd het een zondag om niet gauw te vergeten. Het orgel in de Sint-Lambertuskerk werd gebouwd door J.B. Forceville tussen 1711 en 1713. De orgelkast werd vervaardigd door J.C. De Cock. Tussen juni en september 2001 werd het orgel gerenoveerd door De Munck uit Sint-Niklaas. De uitgevoerde werken zijn wel is waar geen restauratie naar de oorspronkelijke toestand. Dat is mogelijk voor later.

Zondag versterkten Kate Becarren, Jan Stuyck en Bart De Coster met altblokfluit en Greet Wouters met gamba de muzikale namiddag. Docent Ben Van Nespen bespeelde het ‘kistorgel’, gebouwd voor de Ekerenaar Jef Van Boven en als slot het grote orgel.

http://www.orgelekeren.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER