Red Flames zetten Rusland opnieuw opzij in oefenmatch

Na een 3-0 zege donderdag hebben de Belgische voetbalvrouwen zondag opnieuw een oefeninterland tegen Rusland gewonnen. Het werd in het Belgian Football Center in Tubeke 3-1.

Tine Schryvers en Janice Cayman kwamen in de openingsfase dicht bij een doelpunt, maar de inzet van Schryvers miste precisie en de poging van Cayman ging naast. In de 19e minuut was het wel raak: Lien Mermans vond het hoofd van Maud Coutereels, die raak kopte: 1-0. Nog voor het half uur werd het ei zo na 2-0 na een knappe actie over links van Tessa Wullaert. Nicky Van Den Abbeele nam de voorzet in één tijd, op de lat.

Een tweede doelpunt kon niet uitblijven. Cayman bracht laag voor doel vanaf rechts en Schryvers trapte binnen aan de verste paal: 2-0 na 32 minuten. Vlak voor rust kopte Zeler nog net naast, 2-0 was de ruststand.

Rusland gaf zich niet zomaar gewonnen. Sochneva kwam net tekort op een scherp aangesneden voorzet, voor het overige konden de Russische dames de Belgische defensie weinig bedreigen. Aan de overzijde maakte Janice Cayman er in de 83e minuut 3-0 van en vlak voor tijd milderde Cholovyaga nog tot 3-1.

Rusland plaatse zich net als de Red Flames voor het EK en maakt op 8 november bij de loting ook deel uit van pot 4.