Hans Van Alphen elfde na eerste dag

© BELGA

Hans Van Alphen staat zaterdag na afloop van de eerste dag op de elfde plaats in de Décastar, een tienkamp in het Franse Talence. Voor de 32-jarige Turnhoutenaar, twee jaar geleden in Londen nog vierde op de Spelen, is het de eerste tienkamp in twee jaar na heel wat blessureleed.

De 100 meter werkte Van Alphen af in 11.41, goed voor de veertiende plaats en 771 punten. Ook in het verspringen moest hij even later vrede nemen met de veertiende plaats (764 punten). In het kogelstoten, een van zijn sterke punten, zette hij met een stoot van 14m66 een knappe derde plaats neer. Na twee elfde plaatsen in respectievelijk het hoogspringen (1m87) en de 400 meter (50.86) moet hij na de openingsdag tevreden zijn met de elfde plaats (3.766 punten) in de stand.

De leiding is momenteel in handen van de Oekraïner Oleksiy Kasyanov. Zondag staan nog de 110 meter horden, discuswerpen, polsstokspringen, speerwerpen en de afsluitende 1.500 meter op het programma in Talence.

Begin juli moest Van Alphen, die op de Spelen in Londen 2012 vierde werd op de tienkamp, verstek laten gaan voor de meerkamp van Madeira wegens een blessure aan de achillespees in de linkervoet. Daardoor kon de Belgische recordhouder (8.519 punten) op de tienkamp zich niet kwalificeren voor het EK in het Zwitserse Zürich van afgelopen augustus. Van Alphen mocht in 2011 en 2012 de tienkamp van Talence op zijn naam schrijven.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen