1 / 2
thumbnail:
thumbnail: null

BUNDESLIGA. Belgen bepalend in eerste zege voor Wolfsburg

Op de vierde speeldag in de Bundesliga heeft Wolfsburg zijn eerste zege van het seizoen geboekt. Het team van Kevin De Bruyne en Junior Malanda was met 4-1 veel te sterk voor Bayer Leverkusen.

jtp, vtvn

Ricardo Rodriguez opende al na acht minuten de score voor Wolfsburg. Hij zette een strafschop om na een fout (en rood) voor Giulio Donati na een fout op Malanda. Josip Drmic bracht na een halfuur hoop voor Leverkusen met de gelijkmaker. Dankzij een doelpunt van Vieirinha ging de thuisploeg echter nog met een 2-1 voorsprong de rust in. Via goals van opnieuw Rodriguez en Aaron Hunt boekte Wolfsburg een mooie 4-1 zege.

Kevin De Bruyne speelde de hele match bij Wolfsburg en gaf de assist bij de 3-1. Junior Malanda werd in de 84e minuut vervangen, enkele minuten nadat hij de assist had gegeven voor de 4-1.

Gelijkspel Bayern

Na de Europese wedstrijd tegen Manchester City koos Pep Guardiola ervoor om een B-elftal op te stellen bij Bayern. De Spanjaard koos ervoor om tegen Hamburg te starten met bankzitters Hojberg, Shaqiri en Pizzaro. Normaal gezien kreeg ook Thomas Muller rust, maar hij startte in laatste instantie toch nadat Arjen Robben zich in de opwarming blesseerde. De Nederlander had al langer last van verscheidene kwaaltjes, maar kon tegen Manchester City toch een kwartier meespelen.

Bijna kreeg Bayern het deksel op de neus in de slotfase, toen Neuer zich buiten zijn strafschopgebied begaf. De goalie van Bayern verloor aan de middellijn de bal, maar Hamburg verkwanselde de gouden kans om op voorsprong te komen.

Uitschuiver Dortmund

Dortmund zat op een wolk na de verdiende 2-0 overwinning tegen Arsenal, maar de troepen van Jurgen Klopp konden de goede lijn niet doortrekken. Tegen Mainz kreeg het in de tweede helft het deksel tegen de neus in de tweede helft. Eerst scoorde Okazaki na slecht verdedigen, tien minuten later werkte Ginter de bal in zijn eigen doel. Bij een 1-0 stand kreeg Dortmund nochtans een penalty, maar Immobile faalde vanop de stip. Dortmund blijft zo achter met zes punten op de achtste plaats, Mainz staat gedeeld eerste met 8 punten.

Schalke kan al bij al opgelucht zijn met een punt tegen Frankfurt. De bezoekers stonden na een halfuur namelijk al op 0-2 na doelpunten van Meier en Russ. Choupo-Moting milderde nog voor de koffie tot 1-2 vanop de penaltystip. Na de 2-2 van Draxler na 50 minuten, werd de tweede helft ontsierd door drie rode kaarten. Eerst kreeg Boateng zijn tweede gele kaart, daarna werd ook Draxler uitgesloten. In de slotfase kreeg ook Frankfurtspeler Medojevic een tweede geel, en dus rood. Het bleef zo 2-2.

Brilscore Gladbach

De laatste wedstrijd van speeldag vier in de Duitse Bundesliga werd zondag afgewerkt door FC Keulen en Borussia Mönchengladbach. De wedstrijd eindigde zoals ze begon: 0-0. Bij de bezoekers bleef Thorgan Hazard negentig minuten op de bank. Filip Daems zat niet in de selectie.Bij winst zouden Hazard en co opklimmen naar een gedeelde eerste plaats, maar hetzelfde verhaal gold ook voor Keulen. Beide teams begonnen aan hun vierde partij van het seizoen met vijf punten.Maar zowel Gladbach als Keulen leken vooral niet te willen verliezen. Na een zoutloze 90 minuten eindigde de partij op een scoreloos gelijkspel. Het was overigens de eerste keer dat Keulen-Gladbach op deze brilscore eindigde, zo liet de account van de Bundesliga op Twitter weten.De laatste wedstrijd van speeldag vier in de Duitse Bundesliga werd zondag afgewerkt door FC Keulen en Borussia Mönchengladbach. De wedstrijd eindigde zoals ze begon: 0-0. Bij de bezoekers bleef Thorgan Hazard negentig minuten op de bank. Filip Daems zat niet in de selectie.Bij winst zouden Hazard en co opklimmen naar een gedeelde eerste plaats, maar hetzelfde verhaal gold ook voor Keulen. Beide teams begonnen aan hun vierde partij van het seizoen met vijf punten.Maar zowel Gladbach als Keulen leken vooral niet te willen verliezen. Na een zoutloze 90 minuten eindigde de partij op een scoreloos gelijkspel. Het was overigens de eerste keer dat Keulen-Gladbach op deze brilscore eindigde, zo liet de account van de Bundesliga op Twitter weten.

Uitslagen

Vrijdag

Freiburg - Hertha Berlijn 2-2

Zaterdag

Hamburg - Bayern Munchen 0-0Schalke - Eintracht Frankfurt 2-2Augsburg - Werder Bremen 4-2Paderborn - Hannover 2-0Stuttgart - Hoffenheim 0-2Mainz - Dortmund 2-0