© Google Street View

Antwerpen verwelkomt 20ste WereldDovenDag

Op zaterdag 27 september vindt in Antwerpen de 20ste editie van WereldDovenDag plaats, een evenement van de vzw Fevlado-Diversus rond dovencultuur en gebarentaal. Naar schatting duizend bezoekers zullen in de schoolcampus De Dames nabij de Meir de hele dag kunnen genieten van een uitgebreid programma van onder meer cursussen, expo’s en infomarktjes. Het centrale thema dit jaar is het verenigingsleven van doven.

Twintig jaar geleden was Antwerpen ook al de gaststad voor de eerste editie van WereldDovenDag. De organisatie vond het dan ook passend om voor deze jubileumeditie opnieuw voor de Scheldestad te kiezen. De deelnemers krijgen overigens de mogelijkheid om de stad beter te leren kennen door middel van een stadswandeling door dove gidsen.

WereldDovenDag is volgens de organisatie lang niet enkel gericht op een dovenpubliek maar mikt ook op mensen die zelfs nog nooit een dove ontmoetten, maar wel geïnteresseerd zijn in hun leefwereld en/of taal. Zo is er een infobeurs waarop allerlei verenigingen en instanties hun werking voorstellen, zijn er panelgesprekken over gebarentaal en doofvriendelijke steden en is er zelfs een initiatie in gebarentaal voor horenden.

Ter gelegenheid van WereldDovenDag worden de resultaten van studies en van de beraadslagingen van het Vlaams Dovenparlement voorgesteld en reikt de organisatie ‘s avonds de bekroningen Hand van Vlaanderen en het Gebaar van het Jaar uit. De dag wordt afgesloten met een quiz van Jong-Fevlado.

Meer informatie over het programma van en de toegang tot WereldDovenDag is terug te vinden op de website www.fevlado.be .

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER